Ultimele ştiri

9 iunie 2017: Workshop

În Amfiteatrul A1 al Facultăţii de Medicină Veterinară va avea loc workshop-ul ştiinţific "Romanian Pathology Roadshow 2.0", organizat de compania Medist Life Science.
"Este un eveniment organizat pentru lumea medicală din Iaşi, atât pentru partea de medicină umană, cât şi pentru cea veterinară, cu scopul de a dezbate şi promova sistemele inovative din domeniul histologiei", a precizat Bogdan Cobzaru, reprezentant Medist Life Science.


26 mai 2017: Marşul absolvenţilor

Va începe la ora 16:30 când coloana tinerilor absolvenţi va pleca de la USAMV Iaşi, urmând să se întâlnească pe drum cu absolvenţii celorlalte universităţi ieşene.
» Detalii despre traseu


23 mai 2017: Prezentare Prof. dr. Jacques Guillot

Marţi, 23 mai 2017, în Amfiteatrul A1 al Facultăţii de Zootehnie a USAMV Iaşi va avea loc prezentarea "Acarienii din familia Sarcoptidae şi patologiile determinate de aceştia la câine şi pisică", susţinută de domnul Prof. dr. Jacques Guillot de la Facultatea de Medicină Veterinară din Maison-Alfort, unde este şef al departamentului de dermatologie, micologie şi parazitologie, membru fondator al platformei ESCCAP, destinata studenţilor şi medicilor.

Subiectul principal al prezentării a fost: Acarienii sarcoptidae şi boli produse la animalele de companie. Vorbim despre afecţiuni foarte frecvente care se pot transmite uneori la om, fiind de o mare importanţă ca studenţii să fie la curent cu acţiunea acestor paraziţi. Domnul dr. Jacques Guillot a prezentat cazuri întâlnite în clinica unde îşi desfăşoară activitatea şi în clinici cu care colaborează (din Franţa şi străinătate) şi a adus în discuţie cercetări ale eficacităţii unor noi substanţe active pe modele de animale, în laborator.


20 mai 2017: Workshop

Workshop-ul "Suturi viscerale - ediţia I" susţinut de Şef lucrări Dr. Eusebiu Viorel Şindilar şi Şef lucrări Dr. Liviu Burtan, sâmbătă, 20.05.2017
» Afiş


9 mai 2017: Conferinţă

Conferinţa "Examenul neurologic şi neurolocalizări la animalele de companie" susţinută de Şef lucrări Dr. Mihai Musteaţă, marţi, 09.05.2017. ora 18:00, în Amfiteatrul A1 MV.
» Afiş


27 aprilie 2017: Conferinţă

Joi, 27 aprilie 2017, s-a desfăşurat Conferinţa "Influence of Neurotophins on Nervous and Non-neuronal Tissues Phisiology", susţinută de către Assoc Prof. Carla Lucini, Universiti degli Studi di Napoli Federico II.
La eveniment au participat specialişti în domeniu, cadre didactice de la Facultatea de Medicină Veterinară a USAMV Iaşi şi doctoranzi. Principala temă de discuţie a fost despre neurotrofine care reprezintă un grup de citokine implicate în funcţionarea neuronală, dar şi a numeroase organe şi ţesuturi. Descoperitorii acestora (Hamburger, Levi-Montalcini şi Cohen) au primit premiul Nobel pentru Medicină în 1988. Colectivul Universităţii Napoli studiază pe model experimental implicaţiile neurotrofinelor in procesul de îmbătrânire şi în vindecarea unor leziuni ale sistemului nervos.

"Colaborarea cu USAMV Iaşi a constat în acceptarea pentru un stagiu de cercetare prin proiect POSDRU 77222 a dr. Lavinia Elena Nechita (fostă doctorandă a d-lui Prof. Dr C. Cotea) şi publicarea în comun a lucrării cotate ISI «Neurotrophins and specific receptors in the oviduct tracts of Japanese quail (Coturnix coturnix japonica)» (autori: Maruccio, L; Castaldo, L; D'Angelo, L; Gatta, C; Lucini, C; Cotea, C; Solcan, C; Nechita, EL)", a precizat domnul prof.dr. Gheorghe Solcan, prodecan al Facultăţii de Medicină Veterinară a USAMV Iaşi.


21-23 aprilie 2017: Conferinţă de cardiologie

Conferinţa de cardiologie: "De la clinică la terapie în afecţiunile cardiologice la câine şi pisică" la Facultatea de Medicină Veterinară.
Pentru prima dată în România, titularii disciplinelor de Cardiologie Veterinară de la toate Universităţile Agronomice din ţară (USAMV Cluj-Napoca, USAMVB Timişoara şi USAMV Bucuresti) s-au reunit la Iaşi pentru a afla şi dezbate noutăţile din acest domeniu.


1 aprilie 2017: Workshop

Facultatea de Medicină Veterinară organizează pe data de 1.04.2017, la Clinica de Obstetrică, workshop-ul intitulat: "Diagnosticul paraclinic al gestaţiei la căţea şi pisică". Vă aşteptăm!
» Afiş


31 martie 2017: Workshop

Facultatea de Medicină Veterinară organizează vineri, 31.03.2017, între 9:00 şi 15:00, în Sala verde de conferinţe, workshop-ul: "Diamed, lider mondial in furnizarea de teste pentru diagnosticarea imunohematologică în laboratoare şi bănci de sânge"
» Afiş


4-12 martie 2017: Şcoală de iarnă

În perioada 4-12 martie 2017 se desfăşoară Şcoala de iarnă intitulată "Scientists together for vectors and vector-borne disease research - an intensive laboratory training course"
» Comunicat de presă